De voorstelling ‘Kunst’

De afgelopen weken hebben we onze voorstelling: ‘KUNST’ van Yasmina Reza zo’n vijftien keer mogen spelen: in huiskamers, maar ook in galerieën. Met veel succes, mogen we met gepaste trots wel zeggen. En omdat de reacties zo goed zijn, hebben we kunnen besluiten onze speellijst van na de Zomerstop flink uit te breiden. Dus mocht U eerder interesse in een huiskamervoorstelling hebben getoond, maar was er toen geen geschikte datum meer vrij, dan zijn er nu een kleine twintig extra mogelijkheden om ‘KUNST’ in huis te halen! Een datum rechtstreeks vastleggen en reserveren, kan middels de knop in de speellijst. Maar U kunt natuurlijk ook een mail sturen naar: info@deblauwefeniks.nl

Kunst

‘KUNST’ is een stuk over de vriendschap tussen: Serge, Marc en Yvan. Ze kennen elkaar al jaren, maar zo langzamerhand groeien ze wat uit elkaar.
Yvan gaat binnenkort eindelijk trouwen, Marc wordt met de jaren almaar cynischer en Serge koopt een abstract schilderij… Het is een wit doek met daarop een aantal dunne, diagonale lijnen. Hij heeft er €185.000,- voor betaald.
Deze aankoop blijkt een bom onder de vriendschap te zijn.

Klassieker

‘KUNST’ is een internationale klassieker; vol humor en scherpe randjes. Het gaat uiteraard over vriendschap, verwachtingen en vertrouwen. Regisseur is niemand minder dan Frederik de Groot. Enerzijds neemt het stuk moderne kunst op de hak, anderzijds breekt het er een lans voor. Liefhebbers van Maria Goos zullen ook bij ‘KUNST’ zeker aan hun trekken komen.
Het wordt sinds de première in ’94 met grote regelmaat in theaters in binnen- en buitenland gespeeld.